I samarbejde med:

Sascha Rørvig er en af dem der er gået en utraditionel vej i karrieren. Kombination af en videnskabelig profil blandet med en forretningsorienteret uddannelse er i stigende grad populær hos danske virksomheder. Det gælder specielt indenfor konsulting, biotek, pharma og ingeniørvirksomheder, og det er Sascha Rørvig et levende eksempel på.

Hendes interesse og kompetencer med at bygge bro mellem videnskabelige- og forretningsmæssige dele af virksomheden, er netop det der gav hende jobbet som Global Marketing Manager. I denne artikel bliver du klogere på, hvordan det lykkedes Sascha Rørvig at kombinere det bedste fra to verdener og lande drømmejobbet hos Chr. Hansen.

Sascha Rørvig

Alder: 30 år

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/sascha-roervig-58ba7377/

Bachelor: Foodscience, Nutrition and Health (KU-SCIENCE)

Kandidat: Cand. Scient Clinical Nutrition (KU-SCIENCE) & Cand. Merc. Bioentrepreneurship

Nuværende stilling: Global Marketing Manager & Commercial Development

Tidligere erfaring: Business Development Manager Novozymes

Mest kendt for: Drive og Teamwork

Største succes: At kombinere to uddannelser til at drive et spændende forretningsområde fra ide til produkt.

Hvordan ser din dagligdag i din nuværende stilling ud, og hvilke opgaver har du ansvaret for?

Jeg er ansvarlig for Ripening (Modningskulturer- og enzymer, der bidrager til mere smag, bedre tekstur og hurtigere modningshastighed) og Specialty Enzymes (udbytte- og smagsforbedrende) løsninger til ost.

Overordnet set, består mine opgaver i at sætte strategien og retningen for de to områder. Dette kan indeholde alt fra at forstå markedet, trends og vores konkurrenter til at sørge for, at vi har de rigtige produkter, der passer til vores kunders behov eller til at udvikle og lancere nye produkter.

Hvilke kompetencer/kvaliteter er de vigtigste for at bestride en stilling som din?

Hver dag arbejder jeg på tværs af organisationen, job-funktioner og lande. Mit job består meget i at kunne kommunikere med andre og skabe overblik, så det er enormt vigtigt, at kunne arbejde i teams og drive projekter fremad.

Hvilke jobs har du haft gennem din karriere? Hos hvem har du udviklet dig mest og hvorfor?

På universitet arbejdede jeg en del år med at undervise skolebørn i forskellige naturvidenskabelige områder. Her lærte jeg at gøre viden tilgængeligt og eksempelvis præsentere foran store forsamlinger.

Mit første professionelle job efter endt uddannelse var hos Novozymes. Her arbejde jeg med forretningsudvikling indenfor forskellige fødevareområder. I den stilling opbyggede jeg en stor del af min nuværende viden og mine kompetencer inden for mit felt.

Fortæl om din uddannelse og de valg du har taget på vejen. Hvad har de betydet?

Efter min kandidat i Klinisk Ernæring, KU, valgte jeg at læse yderligere en 1-årig kandidat i BioBusiness & Administration, CBS. Jeg var drevet af at forstå mere om biotek- og fødevareindustrien, idet jeg gerne ville arbejde med at påvirke og forbedre fødevarer, der findes på markedet.

Jeg synes kombinationen af min tekniske og mere kommercielle baggrund giver mig en stor fordel på arbejdsmarkedet, idet jeg er i stand til at bygge broer mellem de videnskabelige og forretningsmæssige dele af virksomheden og til at omsætte teoretisk viden til en kommerciel praktisk løsning, der samtidig passer til kundens behov. Det er netop det, som jeg får lov at udøve hos Chr. Hansen.

Hvad motiverer dig til at nå dine mål?

Jeg har en grundlæggende passion for at påvirke fremtidens fødevareproduktion til at indeholde sundere og mere naturlige løsninger. Mit nuværende job stiller mig i en optimal position til at opnå dette.

Hvad er den største udfordring du har stået overfor? Hvordan løste du den?

Min største udfordring er, at jeg (endnu) ikke besidder en masse erfaring inden for mit område, og det kan gøre, at jeg er nødt til at være ekstra opsøgende efter ny viden til at håndtere forskellige problematikker.

Omvendt mener jeg dog at dette også til tider kan være min fordel, fordi jeg måske derfor anskuer problematikker på en anderledes måde end andre mere erfarne kollegaer.

Hvad er dine 3 bedste studie- eller karriereråd til studerende, der drømmer om en karriere som din?

  • At være opsøgende på sit interessefelt og opbygge et netværk, som man tør søge råd/hjælp hos
  • Afprøv alle muligheder under studiet (eks. interessegrupper, studieophold, start-ups og kompetencegrupper) for at få så bred erfaring som muligt
  • Lad dig ikke slå ud af at alle ting allerede er afprøvet, tro på at du kan bidrage til noget nyt og anderledes

Læs også: Mød Andreas Hougaard Laustsen, Danmarks Sejeste Ingeniør, der har fået plads på Forbes’ ”30 under 30-liste

Avatar

Bjarke Bierring Kristoffersen

Bjarke er Talentguidens ansvarlige for indhold og marketing. Han læser til dagligt sin kandidat på CBS, og har en stor interesse for iværksætteri, strategi og kommunikation. Kontakt: bk@talentguiden.dk

More Posts

Follow Me:
LinkedIn