Warning: Use of undefined constant id - assumed 'id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/6/2/talentguiden.dk/httpd.www/wp-content/themes/divi-talentguiden/modules/post-profile.php on line 24 Warning: Use of undefined constant id - assumed 'id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/6/2/talentguiden.dk/httpd.www/wp-content/themes/divi-talentguiden/modules/post-profile.php on line 24 Warning: Use of undefined constant id - assumed 'id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/6/2/talentguiden.dk/httpd.www/wp-content/themes/divi-talentguiden/modules/post-profile.php on line 24 Warning: Use of undefined constant id - assumed 'id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/6/2/talentguiden.dk/httpd.www/wp-content/themes/divi-talentguiden/modules/post-profile.php on line 24 Warning: Use of undefined constant id - assumed 'id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/6/2/talentguiden.dk/httpd.www/wp-content/themes/divi-talentguiden/modules/post-profile.php on line 24 Warning: Use of undefined constant id - assumed 'id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/6/2/talentguiden.dk/httpd.www/wp-content/themes/divi-talentguiden/modules/post-profile.php on line 24 Warning: Use of undefined constant id - assumed 'id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/6/2/talentguiden.dk/httpd.www/wp-content/themes/divi-talentguiden/modules/post-profile.php on line 24 Warning: Use of undefined constant id - assumed 'id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/6/2/talentguiden.dk/httpd.www/wp-content/themes/divi-talentguiden/modules/post-profile.php on line 24 Warning: Use of undefined constant id - assumed 'id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/6/2/talentguiden.dk/httpd.www/wp-content/themes/divi-talentguiden/modules/post-profile.php on line 24 Warning: Use of undefined constant id - assumed 'id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/6/2/talentguiden.dk/httpd.www/wp-content/themes/divi-talentguiden/modules/post-profile.php on line 24 Warning: Use of undefined constant id - assumed 'id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/6/2/talentguiden.dk/httpd.www/wp-content/themes/divi-talentguiden/modules/post-profile.php on line 24

22-årige Signe Fejerskov læser matematik-økonomi på SDU og gør sig positivt bemærket i debatten om aktier og investering med bloggen Fejerskov Invest og sit formandskab i Unge Aktionærer Fyn, hvor hun har siddet, siden hun var blot 19 år gammel. På trods af flere jobtilbud insisterer hun på at færdiggøre studierne, inden hun for alvor kaster sig ud i en karriere med aktier og analyser.    


Blå bog: Signe Fejerskov

Alder: 22

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/signe-fejerskov

Bachelor: BSc.scient.oecon (matematik-økonomi)

Nuværende job: Indehaver af hjemmesiden/bloggen Fejerskovinvest.com. Desuden forperson for Unge Aktionærer Fyn, bestyrelsesmedlem i Dansk Aktionærforening Fyn og repræsentantskabsmedlem i Dansk Aktionærforening

Mest kendt for: Min passion omkring aktier

Største success: Da jeg kom i bestyrelsen i Unge Aktionærer Fyn samt min rolle i foreningens aktiviteter

Vis mere

Det tog ikke Signe Fejerskov mange minutter at erkende, at hun havde fundet sin store passion, da hun for tre år siden deltog i et arrangement om investeringer i foreningen Unge Aktionærer Fyn. “Det var på en måde kærlighed ved første blik,” som hun siger.

I dag har den 22-årige studerende mere end mange bolde i luften, når hun jonglerer mellem svære udregninger på matematik-økonomi studiet på SDU, bloggen Fejerskov Invest, som hun selv har startet, og posten som forperson for den forening, der fik hendes aktionærhjerte til at banke for allerførste gang.

Sammen med sin uddannelse håber Signe Fejerskov, at passionen for aktier i fremtiden kan give adgang til drømmejobbet. Talentguiden har mødt hende til en snak om, hvordan man prioriterer et travlt studieliv med en tidskrævende hobby, og hvordan det at lave noget, man brænder for, kan hjælpe karrieren godt på vej.

Hvorfor valgte du at læse matematik-økonomi?

Jeg startede på HHX af den simple årsag, at jeg ikke rigtig gad oldtidskundskab. Der blev jeg meget hurtigt præsenteret for muligheden for at bruge matematik i nogle andre sammenhænge, end jeg havde været vant til tidligere. Matematikkens relevans for økonomi og det samfundsvidenskabelige syntes jeg var mega spændende. Derfor blev jeg hurtigt klar over, at det var matematik-økonomi, jeg skulle læse.

Blandingen af matematik, økonomi og datalogi med kombination af fag og jobmuligheder gør, at jeg føler, at jeg står meget stærkere, end hvis jeg kun havde læst én af delene. Det er et fagligt tungt studie, fordi vi læser med studerende, der har hvert fag på fuld tid. Derfor er forventningerne også ret høje.

Hvad vil du gerne have ud af uddannelsen?

Min uddannelse giver anledning til at gå mange forskellige veje, når jeg er færdig, lige fra programmering til revision. Der er er mange muligheder, men jeg vil gerne specialisere mig inden for aktier og investering, fordi det er det, jeg brænder for.

Drømmejobbet for mig er også helt klart noget, hvor jeg selv kan forme mit eget arbejde. Min store drøm er at kunne leve af egen virksomhed, holde oplæg og udbrede kendskabet til aktier blandt især unge. Jeg kunne i princippet bare droppe ud og så leve af at holde oplæg, men det er ikke det jeg vil lige nu. Jeg vil gerne ud og have fingrene i jorden først.

Hvordan finder du tid til studier, bestyrelsesarbejde, blog og andre aktiviteter?

Jeg tror, det er vigtigt, at det hele ikke kun går op i studie, så man kører træt i det. Derfor bruger jeg en del tid på mit foreningsarbejde og bloggen, og har også gang i alt muligt andet ved siden af studiet. Det er en hårfin balance, for jeg kan ikke være 100 procent på i både studie og hobby. Så jeg har fundet en balance, hvor jeg lægger mine kræfter på en måde, der passer til mig.

Sammenlagt bruger jeg i snit fire timer om dagen på mine aktieaktiviteter. Jeg er meget optaget af at få skabt et solidt netværk sideløbende med studiet, som jeg kan bruge, når jeg er færdig. Det driver mig at komme ud og møde nye mennesker og lære af andre, jeg ser op til.

Hvordan opstod idéen til din blog Fejerskov Invest?

Jeg har to ufaglærte forældre, så det var først i gymnasiet, hvor jeg snakkede med nogle af drengene, der altid sad og snakkede om aktier, at jeg fik smag for at investere. Dengang tænkte jeg, at det var farligt, og at det ikke var noget, jeg skulle røre ved, især ikke på en SU.

Men så tog jeg mig sammen og tog til et arrangement i Unge Aktionærer, og det var næsten kærlighed ved første blik. Der kunne jeg se, at jeg kunne bruge mine interesser og mine kompetencer til noget, og så gik det ret hurtigt; to måneder efter kom jeg i bestyrelsen, og et halvt år efter blev jeg formand.

Idéen til bloggen er kommet i en naturlig forlængelse af min interesse, og det sidste halve års tid har det for alvor taget fart. Jeg håber, at jeg kan bidrage med, at de unge og studerende kan sige: “hvis Signe kan, så kan jeg også”.

Hvordan vægter du uddannelse og karakterer i forhold til erfaring og netværk?

Erfaring og netværk er klart vigtigst for mig. Selvfølgelig betyder karaktererne noget, men de må ikke stå alene. Jo større et netværk, du har, jo mere kan karaktererne træde lidt i baggrunden, og omvendt. Det er klart, at hvis du skal være direktør i nationalbanken, så skal du have 12 i det hele, men det er ikke der mine drømme ligger.

Jeg vil langt hellere oparbejde en solid viden om aktier og investeringer og så skabe mit eget. På den måde kan man godt kalde min hobby for et stort selvstudie sideløbende med mine universitetsstudier. Det giver mig også noget andet at have min hobby, for der ligger også meget selvudvikling i det. Det betyder mere for mig end at kunne en lærebog udenad.

Hvad er succes for dig?

Der skal egentlig ikke særlig meget til, før jeg får en succesfølelse. Det at bestå et fag og have en følelse af, at jeg fik noget ud af det, som jeg kan bruge til noget, er nok for mig, og det kan nok lyde fremmed for mange, men jeg tror det er vigtigt også at have fokus på, at man ikke altid behøver at få 12 for at få succes.

Jeg føler ikke selv, at jeg er en stor succes, for der vil jo altid være nogen, der er klogere og dygtigere end mig. Men i sommer havde jeg et debatindlæg i Børsen, og der fik jeg en besked fra en højtansat i LEGO, der skrev til mig, at det var et rigtig godt indlæg, som havde inspireret hende til at tænke mere over penge, og at hun var begyndt at investere på grund af mit indlæg. Det må jo betyde, at jeg gør et eller andet rigtigt. Det gør mig meget ydmyg, når der er folk, som jeg har så meget respekt for, som kommer til mig med komplimenter på den måde. Det er meget motiverende.

Hvad har været din største udfordring ved at starte på dit studie samtidig med, at du har en tidskrævende hobby?

Jeg har fået nogle fine tilbud om fuldtidsarbejde allerede, som jeg har sagt nej til, fordi mit fokus lige nu er på at gøre mine studier færdige. Det har været helt vildt svært at skulle sige nej til jobs med en god løn, men for mig er det vigtigt at have min uddannelse på plads og så arbejde videre derfra.

Hvad drømmer du om?

Jeg er meget interesseret i at finde ud af, hvordan man kan undervise folkeskoleelever om investeringer og penge. Det kunne eksempelvis være fedt, hvis man kunne lave et spil, hvor elever kunne lære noget om det. Det synes jeg, at der mangler. Jeg kunne også godt savne, at man lærte mere om skat og helt almindeligt forbrug i folkeskolen. Der er mange, der har svært ved det, og det vil jeg gerne gøre noget ved.

Har du et godt råd til andre studerende, som du kunne tænke dig at give videre?

Lav det, du brænder for, og lav det, mens du kan. Du kan godt både have fuldtidsstudie og en hobby, du går meget op i. Det ene behøver ikke udelukke det andet. Hellere start noget småt op sideløbende med studiet, som kan vokse sig stort, end at droppe drømmen om at lave noget, der gør dig glad. Studietiden er jo netop der, hvor de fleste har tiden til at lave noget ved siden af.

Både-og er en manglende mulighed mange gange. Man hører utrolig meget om superstudenter og folk, der er droppet ud af og har fået stor succes. Det er sjældent, at man hører om nogen, der tager lidt af begge verdener og får det til at fungere. Det er synd, for det kan man sagtens!