Banner meptek

Det er nærliggende at søge studiejob i en anerkendt og prestigefyldt virksomhed og få et godt navn på CV’et, men de store firmaer er ikke nødvendigvis den eneste vej frem. Har du overvejet disse 3 måder at tjene penge på, som samtidig giver dig værdifuld erfaring.

Af Nicolaj Sand Rasmussen

1. Start en blog

Bloggen er efterhånden blevet et old school medie, men ikke desto mindre et effektivt et af slagsen. Gennem en blog kan du positionere dig selv som ekspert inden for det område, du gerne vil arbejde med og blande dig i den debat du gerne vil have en stemme i.

Bloggen er også en oplagt kilde til indkomst, hvis du lægger den fornødne energi i det. Start fx med at oprette en simpel blog på www.wordpress.com og opbyg din følgerskare.

 

De fleste bloggere tjener penge gennem annonceringer på deres side. Enten gennem Affiliate Marketing eller Google Adsense.

 

Affiliate marketing er når du partner en hjemmeside op med relevante reklamer. Det kan f.eks. være at du laver en hjemmeside om rejser til Thailand. Her vælger du så at lave aftaler om relevante reklamer. Disse reklamer kan i mindre grad være skjult på hjemmesiden, men det skal altid være klart at det er annoncering. Se fx www.euroads.dk og www.partner-ads.com.

Google Adsense er en aftale du indgår med Google om at indsætte reklamer på din hjemmeside, og så på baggrund af en algoritme og internet historik, bliver der generet dynamiske reklamer for brugeren. Det kan gøre processen mere automatisk, men du mister også kontrol over præcise reklamer. Læs mere på www.google.com/adsense.

 

2. Åbn en webshop

Få erfaring med entreprenørskab, virksomhedsdrift, regnskab og kunderelationer ved at starte din egen webshop. Har du et produkt, du kan sælge videre, er du god til at forhandle indkøbspris, så du kan få profit, eller har du spottet en trend, inden den har taget fat? Så kan en webshop være en god måde at tjene penge på for dig. Hos wordpress kan du let bygge hjemmesiden med et simpelt plugin fra woocommerce. Og skal du finde leverandører er www.alibaba.com et godt sted at kigge.

 

3. Bliv studentervejleder eller medhjælper

Nogle studieretninger er mere erhvervsfokuserede end andre. Nogle studier er gode til at bygge bro mellem den akademiske verden, og den verden uddannelsen skal bruges i når sidste eksamen er slut.

Hvis du går på et studie, der i mindre grad fokuserer på erhvervslivet, kan det være dig, der starter det.

Hvis du kommer med en nogenlunde velovervejet plan, om at skabe noget studieliv på dit campus, og som samtidig vil skabe værdi for skolen, så vil de fleste skoler sige ja til at betale dig. Især ved studiestart når nye studerende starter, kan du komme med forslag til arrangementer, der byder erhvervslivet indenfor, lave events med oplæg fra virksomheder eller hjælpe med promovering.

På den måde viser du dit engagement, din handlekraft og dine lederevner. Samtidig får du gode kontakter i erhvervslivet, som du kan bruge senere hen.

Avatar

Karoline Mia Jessen

Karoline læser til dagligt Dansk på KU og har stor interesse for kommunikation og marketing. Derudover har hun sin egen grafiske designvirksomhed. Kontakt: kj@talentguiden.dk

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterLinkedIn