Jobsøgningen kan være en udfordrende proces, og det er ikke altid let at vide, hvad man skal gøre, for at vinde arbejdsgiverens gunst. Derfor er vi på redaktionen gået direkte til kilden og har spurgt ledende HR-og rekrutteringschefer hvad de leder efter, når de ansætter nye medarbejdere i deres virksomhed. Denne gang er turen gået til Maersk Drilling og HR-direktør, Lene Reitzel, der deler ud af sine bedste råd, når du som nyuddannet skal søge job.

Lene leder til dagligt 50 medarbejdere i Maersk Drilling, der har ca. 4000 ansatte, mens hun er en del af Maersk Drillings Senior Management Team.

Efter en lang karriere i Maersk, både i ind- og udland blev hun HR-direktør, først i Maersk Tankers og siden 2015 i Maersk Drilling. “Gennem hele min karriere har jeg været bevidst om vigtigheden af, at levere gode resultater i de roller, jeg har haft, og altid været nysgerrig – både over for jobbet og for de muligheder, der har åbnet sig udenom,” fortæller Lene om sin indstilling til karrieren.

Hvad forventer du, når du spørger ind til kandidatens svagheder?

Jeg forventer, at kandidaten ærligt har taget stilling til sig selv som person. Det kræver modenhed at kunne artikulere sine udviklingsområder og måske endda have en plan for eller ide om, hvordan de kan styrkes.

Hvad er dit sværeste/vigtigste spørgsmål til kandidaten?

Det varierer fra job til job og kandidat til kandidat. Vi bestræber os på, at samtalen skal være en god oplevelse for alle parter. Men det er også vores mulighed for, på kort tid, at lære kandidaten at kende og se, om der er sammenhæng mellem kandidatens selvbillede, testresultater og det vi oplever. I en god tone vil vi også udfordre kandidaten på spørgsmål om både det arbejdsmæssige og det personlige bl.a. arbejdsstil og adfærd.

Må man spørge ind til løn til samtalen?

Ja, det er helt naturligt at have en dialog om løn under samtalen. Dette gør vi tidligt i processen for at afstemme forventninger. Vi oplever, at vi er fuldt ud konkurrencedygtige og at Maersk er en attraktiv virksomhed for studerende og nyuddannede at komme ind i. Så vi oplever ikke løn som et område der er tabu.

Kan man virke for selvsikker på sine kompetencer og kvalifikation til jobbet?

Når vi møder kandidater laver vi en samlet vurdering af faglighed, personlighed og forventet performance. Selvsikkerhed er en god ting at have med i bagagen, men det er ikke en ”stand alone” kompetence. En af Maersk Drilling’s værdier er “humbleness”, og vi mener ikke at store egoer nødvendigvis er store talenter. Det er langt vigtigere, at man formår at skabe resultater gennem samspillet med kollegaer på en balanceret måde – og det kræver modenhed og refleksion.

Avatar

Karoline Mia Jessen

Karoline læser til dagligt Dansk på KU og har stor interesse for kommunikation og marketing. Derudover har hun sin egen grafiske designvirksomhed. Kontakt: kj@talentguiden.dk

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterLinkedIn