Du behøver ikke leve af spaghetti med ketchup for at få økonomien til at løbe rundt som studerende. Med de rette apps på smartphonen kan det ligefrem være sjovt at tage sparebrillerne på.


Få økonomiske superkræfter med Spiir

Kender du det? Du har spinket og sparet og vendt hver en krone, og alligevel er det, som om alle dine surt optjente penge forsvinder ned i et stort, sort hul… Sådan behøver det ikke at være. Med app’en Spiir kan du lægge budget på en helt ny måde og få opdateringer direkte på din telefon, inden økonomien ryger af sporet.

App’en forbindes med din konto, så den registrerer din kontoaktivitet, og så kan du ellers sætte mål og begrænsninger for din økonomi, så app’en giver besked, når det er tid til at skrue ned for cafébesøgene, og hvornår du har været god til at spare på drinks og dagligvareindkøb. Med Spiir holder du med andre ord økonomien i kort snor og har altid overblik over indkomst, regninger og forbrug på en sjov og nem måde.

Invester i din fremtid med June

Hvem siger, at investeringer kun er for rige mænd i jakkesæt? Selvom du er på SU, kan du ligeså godt komme i gang med at investere nu, og med June app’en behøver det hverken at koste mange penge eller tage lang tid. June er udviklet af Danske Bank og giver dig automatisk en god spredning på din investering. Alt du skal gøre er at indtaste, hvor meget du vil investere og hvor længe, hvor høj en risiko du ønsker og lidt om din økonomiske situation, og så finder app’ens algoritme automatisk en anbefaling til en investering, der passer til dig.

Når du har investeret et beløb eller sat en månedlig indbetaling til at køre automatisk, skal du ikke foretage dig mere – din investering bliver overvåget af Junes eksperter, så dine penge kan arbejde bedst muligt for dig. Nemt.

Spis lækkert og billigt med Too good to go

Restaurantmad hører ikke længere til sjældenhederne som studerede, når du har appen Too Good To Go ved hånden. Ved lukketid kan du nemlig smutte forbi én af de mange tilmeldte restauranter og få et lækkert måltid mad med hjem, der ellers ville være blevet smidt ud. Prisen ligger på omkring 20-40 kr., og du finder alt fra sushi til sandwiches i app’ens tilmeldte restauranter.

GPS’en på din smartphone finder automatisk restauranterne tættest på dig, så du ikke skal gå for langt efter aftensmaden, og skal der godt brød på bordet næste morgen, er der desuden et hav af bagerbutikker, som sælger dagens overskydende bagerbrød og -kager for en slik.

Få rabatter på alt mellem himmel og jord med Studiz

Hos Studiz finder du studierabatter på ALT, hvad du har brug for som studerende, hvad enten det er en ny computer til studiet, en øl i byen eller en tur i tandlægestolen. Idéen med app’en er simpel: at give alle studerende muligheden for så mange rabatter som muligt. Derfor finder du ikke kun en masse gode online rabatter, men også en hel del lokale rabatter, så der altid er penge at spare i nærheden af dig.

App’en har inddelt de mange gode tilbud i kategorier, så du nemt får overblik over alt fra bøger og studie til barer og diskoteker. Opret dig blot og få et online studiekort, så går du aldrig glip af en studierabat igen.

Tøm køleskabet med For Resten

Vi kender nok alle til udfordringen med at få tømt køleskabet, for hvad stiller man lige op med den halve dåse tun og resten af kålhovedet, der gemmer sig bagerst i køleskabets grøntsagsskuffe? Har du ikke fantasi nok til at kaste dig ud i et improviseret kulinarisk eventyr, så grib din smartphone og download app’en For Resten. Med den kan du nemlig slå enkelte råvarer op og finde inspiration til nemme retter, du kan lave.

App’en er udviklet af Forbrugerrådet Tænk, Stop Spild Af Mad og Landbrug&Fødevarer og giver også tips til opbevaring og holdbarhed, så du kan få mest ud af dine rester, så de ikke ender i skraldespanden. Er køleskabet allerede tomt, kan du slå direkte op i app’ens indbyggede opskriftsamling og få inspiration til aftensmaden.