Det kan være en god investering for arbejdssøgende og nyuddannede at deltage i nogle af de mange job- og karrieremesser rundt omkring i Danmark. Vi guider dig her til de bedste af dem og til hvordan du nemt og billigt kan komme til dem trods du ikke ejer en bil.


Når du leder efter et arbejde, kan det være en god idé at gå systematisk og strategisk til værks. Du skal se dig selv som en værdifuld vare, som skal synliggøres og promoveres både online og offline. En af de redskaber, jobsøgende har til rådighed, er adgangen til job- og karrieremesser. Dem findes der mange af rundt omkring i Danmark og langt de fleste ligger i løbet af foråret og tidligt på sommeren.

Kom nemt rundt i hele Danmark med lejebil

Selvom studerende eller arbejdssøgende ikke har uanede økonomiske midler til rådighed, er det i dag så billigt at leje bil, at du nemt og hurtigt kan få adgang til så mange jobevents, som du ønsker . På blandt andre søgemaskinen https://www.billigerebiludlejning.dk/ kan du søge på de bedste priser blandt 1600 biludlejningsfirmaer, der tilbyder billeje i Danmark. På den måde er du garanteret lave priser, og prisen inkluderer forsikring og skatter og i mange tilfælde også fri kilometer.

Danmarks største job- og karrieremesse

Danmarks største jobmesse er Karrieredagene, som strækker sig over fire dage i Danmarks største byer København, Aalborg, Odense og Aarhus. Her deltager mere end 150 virksomheder og organisationer inden for det private og offentlige erhvervsliv. Det er muligt for arbejdssøgende at komme i dialog med relevante virksomheder og måske endda få en aftale om et jobinterview eller kaffeaftale.

Karrieredagene ses om et offline LinkedIn, hvor man kan udvide sit netværk. Som studerende er det også muligt at finde virksomheder, hvor man kan komme i praktik eller måske indgå en aftale hovedopgaveforløb. Messen tilbyder også at tage professionelle billeder til CV og LinkedIn-profilen, ligesom man kan få feedback på sin ansøgning. Dagene igennem er der også spændende foredrag fra nogle af de dygtigste karrierekonsulenter og rekrutteringseksperter. Til inspiration skriver https://www.fyens.dk/ om succeshistorier fra sidst års event.

Universiteternes karrieremesser

Danmarks største videregående uddannelsesinstitutioner afholder også deres egne og mere fagligt målrettede karrieremesser for studerende og alumne. I 2019 afholder Juridisk Selskab for 10. år i træk en jobmesse på Aarhus Universitet rettet mod jurastuderende. Her deltager 24 juridiske institutioner, virksomheder, ministerier og styrelser, så kommende kandidater har muligheder for at få et indblik i livet efter studierne samt at møde og netværke med kommende potentielle arbejdsgivere som skrevet om på https://politiken.dk/.

Også på CBS, som retter sig mod studerende inden for virksomhedsdrift, markedsføring, kommunikation, ledelse på dansk og internationalt niveau afholder en årlig karrieremesse. Her kan de studerende møde over 40 virksomheder fra det offentlige og private erhvervsliv inklusive mastodonter som H&M, Microsoft, Novo Nordisk, Google, atp, Maersk og mange andre. Fordelen ved at deltage i de mere målrettede karrieremesser er, at du ikke spilder din tid på at gå rundt imellem virksomheder der måske ikke umiddelbart har relevans for dig. Til gengæld kan du gå glip af at møde virksomheder og organisationer, som ikke ved første blik synes attraktive, men som du kan lære bedre at kende ved de mere generelle job- og karrieremesser.

Gode råd når du går på karrieremesse

Når du går på messe, er der en række ting, som er gode at vide og forberede. Undersøg hvilke virksomheder, der deltager på messen, og hvilke som kunne være spændende og relevante for dig og de kompetencer, du har. Du kan eventuelt dele virksomhederne op i kategorier efter relevans. Gør din grundresearch og skriv eventuelt de oplysninger, du finder, ned. Hernæst kan du forberede to ting: Vigtige informationer om dig og vigtige spørgsmål til virksomheden. De informationer, du finder frem om dig selv, skrives sammen til en kort og klassisk elevatortale, som ikke må vare mere end 30 sekunder. Den skal sidde på rygraden, men uden at virke mekanisk og indstuderet.

Spørgsmålene til virksomheden skal være oprigtige og ikke for banale. Hvis du stiller spørgsmål, som du på fem sekunder kunne finde på deres hjemmeside, virker det stik imod hensigten. Ved at kombinere grundresearch med originale spørgsmål efterlader du et indtryk hos virksomheden af en kandidat, som kunne være spændende for dem. Og det var jo i sidste ende hele formålet med at deltage i messen, ikke?

Nå nu det er så nemt at komme rundt i Danmark med lejebil, som https://roadtalk.dk/ giver en god guide til, så er der ingen undskyldning for at misse de gode karrieremesser.