Facebook er unægtelig danskernes foretrukne sociale medie med 3 millioner brugere, men også Instagram og Snapchat har godt fat i befolkningen. Mange har endnu ikke fået øjnene op for Twitter, men det burde de, for Twitter kan være afgørende for deres karriere. Talentguiden oplister fire afgørende muligheder på Twitter, som du bør kende til. For du kan udrette mere med Twitters 140 tegn, end du måske først troede.

  1. Find dit næste job

Twitter er et godt værktøj til at finde dit næste job. Mediet giver nemlig en unik mulighed for at netværke med din næste arbejdsgiver. Det er derfor vigtigt, at du følger interessante erhvervsledere og medarbejdere inden for din branche. Tweeter de noget spændende, så må du ikke være bange for at retweete dem. Det vil kun skærpe deres interesse for, hvem du er. På den måde kan du også hele tiden tage pulsen på din branche. Twitter er også en jobdatabase, hvor der dagligt bliver slået nye jobs op. Følg blandt andet Danske Job Tweets (@dkjobs) eller orientér dig i hashtagene #dkjob og #jobdk. Vil du bruge Twitter i din jobsøgning, så er det vigtigt, at du har en god profiltekst, hvor du kort og præcist beskriver, hvem du er. Det er også en god ide, hvis du henviser til din LinkedIn profil, så arbejdsgiveren kan indhente den nødvendige information om dig.

  1. Få karriereråd

Alle har brug for et godt karriereråd. På Twitter har du mulighed for at tweete direkte til de personer, som du søger et godt råd fra. Det kan være dit store forbillede gennem livet eller en chef for den afdeling, hvor du gerne vil arbejde. Folk elsker at blive spurgt til råds. Det er nemlig et udtryk for, at de sidder med en unik viden, som du gerne vil have fat i. De er kun glade for at kunne hjælpe, og derfor skal du endelige bare tage kontakt. Måske vil deres anbefaling og rådgivning få afgørende betydning for, hvordan din karriere ser ud om 10 år.

  1. Adgang til eksperter

Twitter giver unik og ubegrænset adgang til eksperter inden for diverse områder. Vil du vide, hvad der sker inden for udvalgte forskningsområder og brancher, så kan Twitter være din kilde til oplysning. Drejer det sig om ny medicin fra Novo Nordisk eller blot anbefalinger til et godt billedredigeringsprogram, så er Twitter stedet. Twitter kan være din hurtige vej til at få svar på spørgsmål, som pludseligt melder sig. Du kan stille spørgsmål direkte til eksperter, eller du kan bruge hashtaget #twitterhjerne, når du stiller et spørgsmål. Her er mange kompetente svar at indhente, hvilket er en oplagt mulighed, som du bør benytte dig af. Viden er vigtigt i vores samfund, og det finder du på Twitter.

  1. Deltag i diskussioner

På Twitter har du mulighed for at diskutere med andre brugere. Har du en særlig viden eller blot holdninger til et emne, så har du mulighed for at debattere med andre engagerede brugere. Det er en oplagt mulighed for at udvide dit netværk og skabe en fremtrædende profil inden for dit felt. Du kan på den måde blive sat i forbindelse med nogle personer, som du måske ikke før kendte, men som du deler en række interesser med. De bliver måske den afgørende kontakt, der kan bringe din karriere videre. Er du aktiv på Twitter, så har du mulighed for at blive hørt og set mere end nogensinde før.

Twitter har stort potentiale for din karriere. Mulighederne er mange. Du skal blot gribe dem og udnytte de mange funktioner, som mediet tilbyder. Find dit næste job på Twitter eller få et råd til karrieren. Udnyt den viden, som du finder på Twitter og tag aktivt del i diskussionerne, som du støder på. Så kan Twitter blive et vigtigt karriereværktøj for dig.

Avatar

Jeppe Karlsson

Jeppe har stor interesse for politik, medier og mennesker. Han er altid på udkig efter den gode historie, der kan inspirere og motivere hans læser. Til daglig er han journaliststuderende på RUC og har tidligere arbejdet med PR og tekstforfatning hos Frivilligcenter Odense. Kontakt: jk@talentguiden.dk

More Posts

Follow Me:
Twitter