De er meget forskellige. Det er deres iværksætterråd også. Men fælles for dem alle tre er, at de brænder for det, de laver, og de deler gerne ud af deres viden og erfaringer. Den ene har startet en organisation, der samarbejder med EU og FN, og har med været med til at mindste Danmarks madspild med 25%, svarende til 4,4 mia. Den anden har fået 100 af verdens største iværksættere og ledere til at dele deres visdom med resten af os. Og den tredje knokler i laboratoriet for at redde menneskeliv. Læs eller genlæs de bedste råd fra Selina Juul, Jonathan Løw og Andreas Hougaard Laustsen. 

 

Nåede du ikke at læse alle portrætterne, så har vi plukket nogle af guldkornene ud til dig. Få de bedste iværksætterråd fra tre vidt forskellige iværksættere med noget på hjerte, som brænder for det, de laver. Få de bedste iværksætterråd fra Selina Juul, Jonathan Løw og Andreas Hougaard Laustsen.

 

Selina Juul, stifter af Stop Spild af Mad

Selina Juul er født i Rusland og kom til Danmark som 13-årig. I Moskva oplevede hun knapheden på mad og tog derfor initiativ til at bekæmpe madspild i Danmark. Siden stiftelsen af Stop Spild Af Mad i 2008 har Selina Juul i den grad fået sat madspild på dagsordenen i både i Danmark og resten af verden.

Lav to do-lister. Lister hjælper mig med at strukturere mit enormt travle og hektiske liv. Så ved jeg, hvilke opgaver jeg mangler at lave, og hvilke ting jeg mangler at følge op på. Hav altid en lille blok på dig, så kan du altid skrive en idé ned eller notere, hvad du mangler at lave, så du ikke stresser over de opgaver, du har glemt at lave, eller de ideer, som fløj ud af dit hoved igen. Det bedste, jeg ved, er en to do-liste, hvor alt er overstreget. Så ved jeg, at alle opgaver er lavet, og alt er ekspederet.

Du kan læse hele portrættet af Selina Juul her

Jonathan Løw, redaktør på Gurubogen

Jonathan Løw har iværksætter i sit DNA. Når ikke han selv er ude at starte vækstvirksomheder, hjælper han andre iværksættere med at gøre det, og i 2016 udgav han GURUBOGEN, hvor han giver ordet til 100 af verdens førende iværksættere og ledere. Han har startet sin virksomhed Listen Louder, fordi han tror på, at bedre lydhørhed vil udvikle os som mennesker, iværksættere og ledere.

Spørg om hjælp, del din idé med så mange som muligt, og vær ydmyg omkring det. Du skaber din succes på TILLID. Du skal være ærlig, være dig selv og finde folk, du svinger med. Drop tanken om at gøre alle glade eller ramme alle. Find dem, der deler dit WHY, og skab noget fantastisk sammen med dem.

Du kan læse hele portrættet af Jonathan Løw og få resten af hans gode råd her

Andreas Hourgaard Laustsen, Danmarks Sejeste Ingeniør

Andreas Hougaard Laustsen er anerkendt forsker, aktiv iværksætter og førende inden for sit felt. Han dimitterede i 2012 fra DTU med et gennemsnit på 12. I dag forsker han i modgift mod slangegift og har blandt andet været med til at starte virksomhederne Biosyntia og VenomAb.

Slå koldt vand i blodet. Mange nyuddannede har så meget ræs med at få et job og går på kompromis med, hvilket job de tager. Det værste, der kan ske, set med en danskers øjne, er ikke at få løn næste måned! Men vi er det land, hvor det er mindst slemt ikke at få løn næste måned. Man skal nogle gange slå koldt vand i blodet, være eventyrlysten og gå efter det, man virkelig brænder for. Det er ikke sikkert drømmemuligheden står klar første dag, man er færdig. Det kan kræve lidt tålmodighed, før den kommer.

Du kan læse hele portrættet af Andreas Hougaard Laustsen og få resten af hans gode råd her