Jeg tror ikke, du skal snakke med mange økonomistuderende, før du finder ud af, hvor vigtigt det er for deres karriere, at komme ud og møde virksomhederne. De ved, at det er dem, der skal ansætte dem om lidt, så det er essentielt at få en fod indenfor døren, mens man stadig er studerende. Men gælder det også for humanister?

Humanister og økonomer bevæger sig i to meget forskellige verdener. På de humanistiske studier ligger der ikke i lige så høj grad et fokus på erhvervslivet, som man oplever det, når man tager ud på handelshøjskolerne rundt om i landet, men ikke desto mindre er erhvervslivet er meget reel virkelighed for begge parter. Alle skal i job efter endt studie, og selvom jobbenes karakter er vidt forskellige og der ikke ses efter de samme egenskaber hos kandidaterne, så er fællesnævneren, at det er langt lettere at få et arbejde, hvis man ved hvilke muligheder man har, og hvis arbejdsgiveren kender til dig. Og det er netop derfor du skal tage til virksomhedsdage og karrieremesser ligegyldigt hvilket studie, du befinder dig på.

Mangfoldighed i virksomheder og fyldt med ressourcer

5. april afholdt Humaniora på Københavns Universitet virksomhedsdag fyldt med oplæg om erhvervsliv, workshops om netværk, hjælp til at skrive et CV, der brænder igennem og sætte din LinkedIn-profil op, så den tiltrækker de rigtige mennesker. Eftermiddagens bazar var fyldt med virksomheder, der kom kun for at møde de studerende. Blandt de repræsenterede var Kommunikationsforum, Vice, Politiken, Hans Reitzels Forlag, Udenrigsministeriet, IBM, Microsoft og mange, mange flere. Det var en unik mulighed for at komme til at snakke med din (måske) fremtidige arbejdsgiver, og få lov til at stille alle de spørgsmål du har. Måske kunne du snige en aftale om en jobsamtale ind, eller komme i betragtning til den eftertragtede praktikplads.

Udvid din horisont

Som passioneret danskstuderende var jeg selv meget interesseret i at finde ud af, hvad jeg potentielt kunne få ud af de forskellige virksomheder i forhold til studiejob eller praktik. Virksomheder som Microsoft og IBM tiltrak mig, da jeg så dem, fordi de ikke er de typiske virksomheder for danskstuderende, men nu havde jeg en enestående mulighed for at finde ud af, hvad de kan bruge sådan en som mig til, og hvad jeg kan få ud af at være hos dem. Med målrettede skridt styrede jeg derfor direkte over til de to, der meget strategisk havde placeret sig lige ved siden af hinanden. Jeg fik lov til at spørge ind til deres praktikprogrammer og studiejobs og jeg fandt ud af, at det, på trods af min humanistiske baggrund, faktisk er super relevante virksomheder for mig at være i, og jeg fik da også knyttet kontakt til dem, som jeg kan bruge fremover.

Bliv klogere

Den næste på min liste var Vice. For at være ærlig, så vidste jeg ikke meget om dem på forhånd, og jeg udnyttede derfor muligheden for at finde ud af, hvem de egentlig er. Jeg blev hurtigt interesseret i det de laver, og fik indblik i hvad de arbejder med, og hvordan de arbejder. Jeg kunne altså bruge dagen til at få kendskab til en ellers for mig (næsten) ukendt virksomhed, og jeg fik afklaret, hvorvidt det ville være et godt match for mig at søge i deres retning.

Sådan fortsatte dagen for mig, og jeg fik snakket mig vej gennem en hel række virksomheder, og proppet lommerne med bolcher og merchandice. Jeg gik derfra meget klogere og med nye vinkler på min faglige profil, samt en række kontakter, jeg kan bruge fremover, når jeg skal til at søge praktikker. Og så fik jeg da også trænet min netværksmuskel, som jeg til enhver tid kan bruge – også selvom der ikke kommer den gyldne kontakt ud af det, som man håber.

Kom igang

Det er altså ikke kun økonomerne, der kan bruge virksomhedsdagene, men i aller højeste grad også humanisterne. Så kom derud og mød virksomhederne. Du ved aldrig om drømmejobbet pludselig står og trykker dig i hånden ved én af standene.

Avatar

Karoline Mia Jessen

Karoline læser til dagligt Dansk på KU og har stor interesse for kommunikation og marketing. Derudover har hun sin egen grafiske designvirksomhed. Kontakt: kj@talentguiden.dk

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterLinkedIn